Skip to main content

Publicatiedatum: 25/11/2020

Op 1 december is het weer #GivingTuesday, een dag waarop de hele wereld in actie komt om iets goeds te doen voor een ander. IRC is er trots op om onderdeel te zijn van deze community van mensen en organisaties die de wereld stukje bij beetje mooier maken.  

Deze #GivingTuesday hebben we een andere boodschap:

Geef niet. Maar 

neem even de tijd, zodat jouw likes en retweets blijvend impact hebben
neem even de tijd, zodat je een hele klas naar school brengt, in plaats van één leerling
neem even de tijd, zodat je bijdraagt aan blijvende sanitaire voorzieningen en hygiëne in elk gezondheidscentrum in plaats van alleen een nieuwe kraan of wc
neem even de tijd, zodat er veilig drinkwater komt in elk dorp, elke stad en elke provincie
Neem even de tijd, zodat jouw donatie miljoenen levens verandert. Voor altijd.

Draag deze #GivingTuesday bij aan echte verandering

De uitdaging

Wereldwijd heeft meer dan de helft van de mensen geen toegang tot een schoon toilet en 1 op de 3 personen geen schoon water. Schokkende cijfers toch? IRC wil dit heel graag veranderen. En niet op de manier die je denkt. 

Het schenken van een waterpomp of toiletgebouw zijn vaak oplossingen voor de korte termijn. 1 op de 3 waterpompen staat na een maand of drie te verstoffen omdat er niet is voorzien in onderhoud of reparatie. Dat kan beter. We kunnen - en moeten - een duurzamere oplossing leveren.  .

Wat dan wel?

Onze oplossing is simpel. Denk van tevoren na over de lokale omstandigheden en zorg daar voor duurzame oplossingen.
We noemen dit de systeem aanpak. 

IRC werkt altijd samen met burgers, gemeenschappen, ambtenaren, overheden en ondernemers om duurzame systemen te bouwen. Dus naast de fysieke systemen als pompen, waterleidingen en toiletten zorgen we vooral ook dat het beleid, de financiën, de planning en het onderhoud geregeld zijn. Zo zorgen we dat die waterpomp, kraan of wc niet alleen geplaatst wordt maar ook in gebruik blijft.

Ons team doet dit over de hele wereld en weet dat dit grootse probleem alleen aangepakt worden door iedereen erbij te betrekken, burgers, ingenieurs, overheden en beleidsmakers. Alleen op die manier zorg je dat schoon water op de goede plekken terecht komt en vooral ook blijft komen.

Doe mee. Zorg dat we verder komen. En sneller

 

Back to
the top