Skip to main content

Publicatiedatum: 23/09/2015

 Bangladesh

Op 25 september 2015 zullen 193 wereldleiders instemmen met 17 ontwikkelingsdoelen om iets bijzonders te bereiken in 15 jaar: het uitbannen van extreme armoede en honger. Het beschermen van de aarde. Het zorgen voor schoon water en sanitaire voorzieningen voor iedereen. De nieuwe doelen voor duurzame ontwikkeling kunnen een grote verandering teweeg brengen! En IRC werkt hier hard aan mee. Steun de wereldwijde campagne. Zeg het voort!

Het is 's werelds grootste campagne voor verandering. De nieuwe doelen die deze week in New York worden aangenomen kunnen onze toekomst drastisch veranderen in 15 jaar. Stel je voor: we kunnen de eerste generatie zijn waar iedereen schoon drinkwater heeft. We kunnen de laatste generatie zijn waar kinderen sterven aan diarree of waar meisjes niet naar school kunnen omdat er geen wc is.

Bij IRC geloven we dat water en sanitatie een gegeven moet zijn, geen geschenk. Als één van 's werelds toonaangevende WASH organisaties weten we uit ervaring dat het minstens 10 jaar duurt om een ​​water en sanitaire voorziening volledig werkend te krijgen in een land. Dit betekent dus dat we slechts 5 jaar hebben om de financiën rond te krijgen voor de sector, om iedereen te laten samenwerken, en goed werkende systemen te creëren die voorzieningen in een land duurzaam maken, zodat doel 6 wordt gehaald in 2030. 

Samen kunnen we het! Maar we moeten haast maken. Dus zeg het voort: we hebben 15 jaar om de wereld te veranderen, 5 jaar om te slagen.

15 jaar voor verandering, 5 jaar om te slagen!

# agenda4change #GlobalGoals

 

 

Noot voor de redactie 

Over IRC
IRC is een internationale denk-en-doe tank die werkt met overheden, non-gouvernementele organisaties, bedrijven en mensen over de hele wereld om lange termijn oplossingen te vinden voor de wereldwijde crisis in water, sanitatie en hygiëne. In het hart van onze missie ligt de wens om de korte-termijn interventies te vervangen met lange termijn water, sanitaire en hygiëne voorzieningen. Met meer dan 45 jaar ervaring heeft IRC grootschalige programma's in zeven focus landen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika en doet projecten in meer dan 25 landen.

Media Contact IRC
Jenda Terpstra
T + 31 6 440 51 613
Email: communications@ircwash.org

 

Back to
the top