Skip to main content

Published on: 29/11/2021

Bij het IRC zijn we van mening dat de grootste wereldproblemen, van het klimaat tot drinkwatervoorzieningen en het bouwen van toiletten met bijbehorend rioleringsstelsel, niet opgelost kunnen worden door middel van eenmalige giften. Het betreft namelijk schendingen van de mensenrechten. 

Tóch zijn ook dit jaar weer twee van onze medewerkers het gezicht van Giving Tuesday Nederland. Dit omdat Giving Tuesday een fantastische dag is voor vrijgevigheid, solidariteit en vindingrijkheid. En dat ondersteunen wij graag. 

Om ons gezamelijke geheugen even op te frissen #GivingTuesday wordt jaarlijks ‘gevierd’ op de dinsdag na Thanksgiving. #GivingTuesday is bedoeld als  een moment van reflectie, om te overwegen om te geven aan goede doelen die bij je passen, met tijd óf geld.  

Het is een positieve dag, die gaat over het helpen van anderen.    

Onze collega’s Sára Bori en Evita Rozenberg staan klaar voor vragen van het Nederlandse publiek en de pers over #GivingTuesday, en kunnen vertellen welke initiatieven er die dag te ondersteunen zijn.   

Steun deze #GivingTuesday een goed doel of initiatief dat bij je past: https://www.givingtuesday.nl/ 

#watdoejij  

Over het IRC
IRC werkt wereldwijd aan blijvende toegang tot drinkwater en toiletten. We ondersteunen lokale structuren en netwerken van ondernemers, overheden en instanties. We dragen bij zodat zaken zoals beleid, financiën, planning en onderhoud rondom drinkwater en toiletten functioneren. Met onze systeemaanpak proberen we de hulpafhankelijkheid van landen te reduceren. 

Spreekt onze systeemaanpak jou aan? 

Back to
the top