Skip to main content

Publicatiedatum: 14/09/2015

Stichting Vluchteling / International Rescue Committee (IRC)

Als een ontwikkelingsorganisatie met een hoofdkantoor in Europa, en veel Europese burgers als medewerkers, zijn we geschokt door wat er momenteel gebeurt in Europa en in de landen waar het grootste deel van de vluchtelingen wordt opgevangen (Jordanië, Turkije en Libanon). Iedereen die bekend is met ons werk weet dat wij geloven dat langdurig en geduldig ontwikkelingswerk leidt tot systemische verandering en duurzame oplossingen. Maar bij zo/n humanitaire ramp voelt het werken aan de langere termijn gewoon niet als genoeg.

Als Europese NGO en als Europese burgers, roepen wij net als vele anderen alle overheden op - de Europese Unie, lidstaten, pronvincies en gemeenten - om hun verantwoordelijkheid te nemen en samen met burgers en maatschappelijke organisaties te streven naar waardige en humanitaire oplossingen voor deze crisis. 

We moedigen iedereen aan die de noodzaak voelt om meer te doen dan alleen te pleiten voor een betere behandeling van de vluchtelingen in Europa, om één van de vele geweldige organisaties te steunen die direct met vluchtelingen werken, zoals Artsen zonder Grenzen, het Rode Kruis, of Stichting Vluchteling in Nederland.

Namens het IRC,

Patrick Moriarty

 

 

Back to
the top